top of page
  • Ģertrūdes draudze

12 soļu atbalsta programma līdzatkarībā “Mīlestība ir izvēle”

No 21. septembra katru trešdienu pl.18.30 notiks 12 soļu atbalsta programma “Mīlestība ir izvēle". Tikšanās reizes notiks attālināti Zoom platformā. Pieteikšanās anketa ŠEIT.


Programma paredzēta cilvēkiem, kuriem ir attiecību atkarība – līdzatkarība. Plašākā nozīmē to var definēt kā atkarību no cilvēkiem, lietām vai uzvedības. Tie ir maldīgi centieni kontrolēt iekšējās izjūtas, kontrolējot cilvēkus, lietas un notikumus ārpusē. Līdzatkarības izraisītāji - neapmierinātas emocionālās vajadzības, zaudēta bērnība un nepārvarama tieksme savest kārtībā disfunkcionālu ģimeni.


Līdzatkarības atbalsta grupas tikšanās laikā tiks izmanoti divpadsmit soļu programmas "Mīlestība ir izvēle" materiāli. Tiks piedāvātas mākslas terapijas metodes. Divpadsmit soļi ir programmas sirds. Tajos cilvēkiem māca kā dzīvot mierīgi, pilnvērtīgi. Atbalsta grupā tēmu loku nosaka solis, un katram ir iespēja izteikties par konkrēto soli, kas ir dienas tēmā. Tikšanās laikā grupas dalībnieki apgūst soļus un iemācās izprast, ko tie nozīmē citiem cilvēkiem.


Programmu vadīs Agija Bogdanova, kura ir mācījusies Rīgas Geštalta institūtā un beigusi studijas Rīgas Stradiņa universitātes programmā "Mākslas terapija". Vairāk nekā desmit gadu Agija vada dažādas atbalsta grupas.


Dalība par ziedojumiem.

bottom of page