top of page
  • Ģertrūdes draudze

Aicinām pievienoties kalpot bāreņiem!

Ģertrūdes draudze sadarbībā ar Latvijas kristīgo aliansi bāreņiem organizē KETBA apmācības kalpošanai bāreņiem: kā izprast traumas atstāto ietekmi.


Ikvienu, kurš vēlaties pievienoties kalpošanai bāreņiem, aicinām uz saīsināto apmācību kursu “Kompetents emocionāli traumētu bērnu aprūpētājs” (KETBA), kas mūsu draudzē notiks trīs otrdienu vakarus plkst. 18.30 baznīcas pagrabstāvā – 24. janvārī, 31. janvārī un 7. februārī. Apmācību ievadlekcija notiks 8. janvārī pēc rīta dievkalpojuma baznīcas pagrabstāvā (ap plkst. 12.00).


Apmācības “Kompetents emocionāli traumētu bērnu aprūpētājs” palīdz izprast traumas atstāto ietekmi, kā arī sniedz praktiskus padomus, kā strādāt ar bērniem, kuri ir piedzīvojuši traumu. Apmācības autori ir Džeina un Deivids Skūleri, kuri pārstāv organizāciju Back2Back Ministries. Tā būs noderīga ikvienam, kurš strādā ar bez vecāku gādības palikušiem bērniem, viņu vecākiem, nevalstiskajām un kristīgajām organizācijām, profesionāļiem, praktiķiem un ikvienam, kurš darbojas bērnu labklājības sistēmā.


Saīsinātās apmācības kurss ietver piecu sesiju moduļus.


Pēc saīsinātā kursa pabeigšanas dalībnieki:

1. Sapratīs traumas ietekmi uz bērna attīstību;

2. Atpazīs, kā bērnībā radītais traumas stress saasinās, ja bērns turpmākajā dzīvē saskaras ar dažādiem stresa faktoriem;

3. Identificēs atbildes reakcijas, stiprās puses un aizsargājošos faktorus, kas veicina emocionāli traumēto bērnu pozitīvu pielāgošanos;

4. Identificēs jaunas stratēģijas, metodes un prasmes, kā tikt galā ar bērna pagātnes traumām;

5. Identificēs stratēģijas, kas veicinās rūpes pašiem par sevi.


Vairāk informācijas par KETBA apmācībām: http://palidzibareniem.lv/atbalsta-centrs-tilts/apmacibas/


Ieeja par ziedojumiem!


Foto - Evija Godiņa, momenti.lv



bottom of page