top of page
  • Ģertrūdes draudze

Aktuālā informācija par dievkalpojumu un citu aktivitāšu norisi

Saskaņā ar valstī izsludināto ārkārtējo situāciju un Ministru Kabineta 20. oktobra grozījumiem, no 21. oktobra līdz 14. novembrim valstī ieviesti stingri pulcēšanās ierobežojumi, kas nosaka izmaiņas arī reliģisku darbību veikšanā.


Ņemot vērā Tieslietu ministrijas skaidrojumu par MK rīkojumā noteikto, 22. oktobrī Ģertrūdes pārvaldes komisija lēmusi par dievkalpojumu un citu aktivitāšu turpmāku norisi.


Līdz 14. novembrim Dievnams būs atvērts individuāliem apmeklējumiem vai personām no vienas mājsaimniecības. Baznīcas apmeklējuma laiks ir ierobežots – personas Dievnamā drīkst būt līdz 15 minūtēm. Apmeklējot baznīcu, stingri jāievēro noteiktās prasības – pareizi jālieto sejas maska, jāietur 2 m distance, kā arī, ienākot Dievnamā, jādezinficē rokas.


Dievkalpojumi notiks tiešsaistē, tie tiks translēti Rīgas Vecās Svētās Ģertrūdes draudzes Facebook lapā.


Par ceturtdienas dievkalpojumu:

Tā norises laiks mainīts, tas sāksies pl. 17.00. Pēc dievkalpojuma, laikā no pl. 18.00 līdz pl. 18.45, iespēja individuāli apmeklēt baznīcu, lai saņemtu Svēto Vakarēdienu.


Par svētdienas rīta dievkalpojumu:

Tas norisināsies ierastajā laikā pl. 10.00. Pēc dievkalpojuma, laikā no pl. 11.30 līdz pl. 13.00, iespēja individuāli apmeklēt baznīcu, lai saņemtu Svēto Vakarēdienu.


Par svētdienas vakara svētbrīdi:

Ierastā Slavēšanas dievkalpojuma vietā rīkosim svētbrīdi, kas notiks attālināti, tiešsaistes platformā Zoom. Svētbrīža laikā piedzīvosim slavēšanu, Vārda pasludināšanu, dalīšanos, kā arī būs iespēja saņemt aizlūgšanas. Tas sāksies pl. 19.00, pievienošanās no pl. 18.45. Pievienošanās saite visiem svētbrīžiem viena, un tā pieejama šeit - ej.uz/SvetbridisGertrude


Kursi (Alfa kurss, Laulāto kurss) norisināsies tiešsaistes vidē.


Par iespēju sarunai ar mācītājiem lūdzam sazināties personīgi.


Draudzes administrācijas darbs tiks nodrošināts klātienē. Par jums aktuāliem jautājumiem aicinām sazināties telefoniski, zvanot uz tālruņa nr. 22002211 (Inga Karu).


Aicinām rūpīgi sekot līdzi savam veselības stāvoklim. Pirms došanās uz baznīcu pārliecināties, ka Jums nav slimības pazīmju (paaugstināta temperatūra, iesnas, kakla iekaisums vai citi līdzīgi simptomi).

Aicinām uz sapratni un atbildīgu rīcību. Būsim kopā lūgšanās un domās.


Aicinām ziedot Dieva darbam caur mūsu draudzi:

Rīgas Vecā Svētās Ģertrūdes evaņģēliski luteriskā draudze

Reliģiskās organizācijas reģ. Nr.: 90000293463

Bankas rekvizīti: AS Swedbank, konta nr. LV40HABA0551005116532








bottom of page