top of page
  • Ģertrūdes draudze

Dievkalpojumu norise 8.novembrī

8.novembrī dievkalpojumi plkst.10.00 un plkst.18.00 norisināsies līdzšinējā kārtībā. Ģimeņu dievkalpojums plkst.13.00 NENOTIKS.


Par dievkalpojumu norisi no 9.novembra, stājoties spēkā valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas ierobežojumiem, informēsim nākamajā nedēļā.


Apmeklējot baznīcu rīt, 8.novembrī, ievēro:


Baznīcā, tajā skaitā dievkalpojuma laikā, drīkst atrasties dievlūdzēji, kuriem nav noteikta karantīna, pašizolācija, vai jūtamu elpceļu slimību pazīmju. Aicinām rūpīgi sekot līdzi savam veselības stāvoklim. Pirms došanās uz baznīcu pārliecinies, ka Tev nav slimības pazīmju (paaugstināta temperatūra, iesnas, kakla iekaisums vai citi līdzīgi simptomi).


Dievnamā jāievēro:

- 2 metru distancēšanās dievkalpojuma laikā, ejot saņemt Svēto Vakarēdinu, tāpat arī ienākot un izejot no dievnama; - obligāti jālieto mutes un deguna aizsegs (maska); - ienākot dievnamā jādezinficē rokas.


Par mutes un deguna aizsega (masku) lietošanu:

- maskas lieto visi dievlūdzēji; - maskas var nelietot mācītāji, dievkalpošanas vadītāji un kalpotāji, ievērojot distancēšanos un higiēnas prasības; - īpaša piesardzība attiecībā uz senioriem (virs 65 gadu vecuma) un tiem, kuriem ir trausla veselība; - maskas var nelietot svētdarbībās, kuras notiek ārpus dievkalpojuma, kurās piedalās vienas mājsaimniecības un dzimtas pārstāvji, skaitā līdz 10 cilvēkiem.


Kā sejas masku lietot pareizi?

- Pirms uzliec un noņem sejas masku, nomazgā vai dezinficē rokas. - Sejas maskai pilnībā jānosedz seja no deguna līdz zodam un labi jāpieguļ sejai (deguns nedrīkst būt ārpus maskas). - Neaiztiec sejas masku un seju ar nemazgātām rokām. - Pēc sejas maskas izmantošanas, ieliec to maisiņā, nevis kabatā vai somā. - Ja maska ir no auduma, pēc katras lietošanas izmazgā to vismaz 60`C temperatūrā. - Vienreizlietojamo masku neizmanto atkārtoti – tā jāizmet, vispirms ieliekot maisiņā. - Ja sejas maska kļūst mitra, tā jānomaina ar citu – tīru un sausu. - Noņemot sejas masku, nepieskaries tās priekšpusei. - Nākot pie Sv.Vakarēdiena maska jānoņem daļēji, pieskaroties tikai gumijai aiz auss un tad uzliekot atpakaļ. Tūlīt pēc tam vajag dezinficēt rokas, sevišķi, ja ir nācies masku sakārtot, lai pieguļ. - Tāpat var lietoto masku ielikt maisiņā vēlākai mazgāšanai vai utilizācijai un, rokas dezinficējis, uzlikt svaigu.


Dievkalpojumos iespējams piedalīties attālināti, sekojot tiešraidei draudzes Facebook lapā - https://www.facebook.com/gertrudesdraudze


Esam aicināti svētīt draudzes darbu ar saviem ziedojumiem! Draudzes rekvizīti: Rīgas Vecā Svētās Ģertrūdes evaņģēliski luteriskā draudze Reliģiskās organizācijas reģ. Nr.: 90000293463 Bankas rekvizīti: AS Swedbank, konta nr. LV40HABA0551005116532




bottom of page