top of page
  • Ģertrūdes draudze

Jaunums - deju kursi Ģertrūdē!

Sākoties rudens sezonai, aicinām pieteikties deju kursiem Ģertrūdes baznīcā. Tie tiek organizēti dažādām auditorijas grupām - sievietēm, pāriem, bērniem. Deju kursus rīko mūsu draudzes māsa, Happy Dance Studio vadītāja Līva Ornicāne.


DŽEZA DEJA SIEVIETĒM


“Kungs, mans Dievs, tu pārvērti manas vaimanas dejā, tu noraisīji man maisu un apjozi mani ar prieku.” (Ps. 30:12)


Aicinām Jūs doties dejas piedzīvojumā ar Līvu Ornicāni! Būsiet mirklī, mūzikā, kopībā un džeza dejā. Nodarbībās tiks apgūta dejas tehnika, uzlabota fiziskā forma, kā arī izdejoti stāsti, kas saistās ar mūsu identitāti Kristū un attiecībām ar Dievu.


Iesācēju grupiņai nodarbības pirmdienās pl. 20.00 – 21.15.

Grupiņai ar nelielām priekšzināšanām nodarbības pirmdienās pl. 18.30 – 19.45.


Džeza deja izceļas ar dažādību. Lielākoties koncentrēsimies uz lirisko džezu, taču šad tad pieskarsimies arī Brodvejas džezam, autentiskajam džezam, laikmetīgajam džezam u.c. Līdzīgi kā džeza mūzikai, arī dejai raksturīga specifiska dinamika, kontrasti, ritmu un kustību intensivitātes saspēle. Džeza deja ir īpaša ar to, ka tā allaž stāsta kādu stāstu, līdz ar to dejo ne tikai ķermenis, bet arī mūsu sirds, prāts un dvēsele.



Apmeklējot kursu, līdzi jāņem ērts/sportisks apģērbs, kājās zeķītes vai deju čībiņas. Nodarbības notiek Lutera zālē, ieeja no baznīcas aizmugures. Mēneša dalības maksa 30 eur, nodarbība - 10 eur.

Jautājumu gadījumā rakstiet - liva@happydance.lv


Pieteikšanās ŠEIT (komentārā lūgums norādīt - iesācēju vai priekšzināšanu grupiņa)


DEJU RANDIŅI PĀRIEM


Viens no brīnišķīgiem veidiem, kā pārim atslēgties no ikdienas rutīnas un satikties vienam ar otru, ir deja. Piedāvājam pāriem iespēju uzlabot savstarpējo komunikāciju dejā, kā arī pavadīt brīnišķīgu laiku kopā, uzdāvinot sev un viens otram īpašu piedzīvojumu - deju randiņu.


Brīvā un romantiskā atmosfērā Līva un Reinis Ornicāni mācīs jums just vienam otru dejā, sazināties dejas valodā, kā arī dažas parocīgas kombinācijas nākamajam saviesīgajam pasākumam.


Dejā mēs nerunājam ar vārdiem, bet citādi - sazināmies ar kustībām, pieskārieniem, acu skatienu. Pāru dejā, gluži kā dzīvē, vīrietim un sievietei ir vienlīdz svarīgas, bet ne vienādas lomas. Kā veikt katram savu uzdevumu un būt kopīgā harmoniskā un patīkamā dejā? Par to tad vairāk deju randiņos.


Randiņos pieskarsimies dažiem konkrētiem deju stiliem, fokusējoties uz dejas kontaktu un viegli izpildāmām kombinācijām. Būs arī daži randiņi svētku tematikā.


Deju randiņi plānoti reizi mēnesī - piektdienās no plkst.20.00 līdz plkst.21.15 Lutera zālē, ieeja no baznīcas aizmugures. Dresscode - randiņš. Līdzi jāņem ērti maiņas apavi. Dalības maksa - 20 eur no pāra.

Pieteikšanās ŠEIT (komentārā lūgums ierakstīt randiņa datumu)



Randiņu datumi un stils: 02.10. - valsis, 30.10. - lindihops, 27.11. - rumba, 19.12. - Ziemassvētku randiņš, 29.01. - valsis, 19.02. - Valentīndienas randiņš, 26.03. - rumba, 23.04. - čarlstons, 28.05. - "iesildīšanās vasarai" randiņš.


Jautājumu gadījumā rakstiet - liva@happydance.lv Iespēja pieteikties arī kāzu deju nodarbībām. Plašāka informācija ŠEIT.


DEJAS BĒRNIEM


No 5. oktobra aicinām Ģertrūdē dejot arī bērnus vecumā no 7 līdz 13 gadiem iesācēju vai priekšzināšanu grupiņā angļu valodā pie kristiešu deju pasniedzējas Amandas no ASV. Nodarbībās īpašs uzsvars uz grupas saliedētību, vienam otra pieņemtību un vienotību.

Ar iesācēju grupiņu tiksimies no 5. oktobra katru pirmdienu no plkst.17.00 līdz plkst. 18.15 uz diva veida nodarbībām – baleta un džeza. Grafiks iekļauj arī sekojošas īpašās nodarbības: 05.10. - pirmā nodarbība, 02.11. - "Dejo ar savu draugu!", 23.11. - Pateicības dienas nodarbība, 21.12. - pēdējā nodarbība pirms Ziemassvētku pārtraukuma, 08.02. - Valentīndienas nodarbība, 01.03. - Lieldienu nodarbība, 31.05. - uzstāšanās diena (neliela uzstāšanās ģimenei un draugiem), 07.06.,14.06. - iesildīšanās vasarai. Kopā 35 nodarbības.


Dalības maksa 55 eur mēnesī (draudzes dalībniekiem 45 eur mēnesī). Nodarbības notiks Lutera zālē, ieeja no baznīcas aizmugures.


Pieteikšanās ŠEIT (komentārā lūgums norādīt - iesācēju vai priekšzināšanu grupiņa)


Priekšzināšanu grupiņā tiekamies no 8. oktobra katru ceturtdienu no plkst.17.00 līdz plkst.18.15 uz diva veida nodarbībām – baleta un modernās dejas. Grafiks iekļauj arī sekojošas nodarbības: 08.10 - atklāšanas nodarbība, 26.11. - Pateicības dienas nodarbība, 17.12. - pēdējā nodarbība pirms Ziemassvētku brīvlaika, 11.02. - Valentīndienas nodarbība, 04.03. - vēstures nodarbība "Nozīmīgas sievietes dejā", 27.05. - uzstāšanās diena (neliela uzstāšanās ģimenei un draugiem), 03.06.,10.06. - iesildīšanās vasarai. Kopā 35 nodarbības.


Dalības maksa 55 eur mēnesī (draudzes dalībniekiem 45 eur mēnesī). Nodarbības notiks Lutera zālē, ieeja no baznīcas aizmugures.


Pieteikšanās ŠEIT (komentārā lūgums norādīt - iesācēju vai priekšzināšanu grupiņa)


Jūsu bērns mācīsies - baleta un džeza/modernās dejas pamatus, angļu valodu, komandas darbu, uzstāšanās prasmes, muzikalitāti, mākslinieciskumu, pašizaugsmi caur deju.


Lai uzzinātu vairāk par dejām bērniem, sazinieties ar Amandu – tālruņa nr. 28277641, e-pasts: amanda.banister.fl@gmail.com


bottom of page