top of page
  • Ģertrūdes draudze

„Jo viena diena Tavā namā... „ Atskats uz Ģertrūdes Draudzes dienu

Ik gadu viens no draudzes gaidītākajiem notikumiem ir Draudzes dienas – atpūtas un sadraudzības laiks vasaras vidū, kad draudze satiekas un svin kopā būšanas prieku. Arī šogad tas bija, un, iespējams, vēl vairāk gaidīts un ilgots nekā citās reizēs. Ņemot vērā valstī noteiktos ierobežojumus, šoreiz Draudzes diena ilga vienu dienu, taču piedzīvoto sajūtu ziņā noteikti sniedza tikpat daudz pozitīvu emociju un prieka, kas citkārt būtu izdzīvots trīs dienu garumā.

Šogad Draudzes diena notika Cēsu rajona „Gaujaslīčos” un to caurvija psalma vārdi: „Tiešām, viena diena Tavos pagalmos ir labāka nekā tūkstoš citas” (Ps. 84:11). Brīnišķīgs apsolījums, ko šajā reizē bija iespēja piedzīvot tik tiešā veidā – viena diena kopā ar Kungu, no rīta līdz vakaram. Atskatīsimies, kāda tā bija.

Rīts sākās ar dievkalpojumu, kurā mācītājs Oskars savā uzrunā aicināja vēlreiz pārdomāt šos psalma vārdus un ieraudzīt, cik dažādās intonācijās un veidos tie var uz mums runāt, kā arī novēlēja palikt uzticīgiem šim Dieva apsolījumam un caur to piedzīvot visu, ko nesīs šī diena.

Diena turpinājās ar jezuītu priestera Jāņa Meļņikova uzrunu „Laimīgā nelaime”, kurā priesteris runāja par neveiksmīgajiem dzīves brīžiem kā ceļu uz pieaugšanu un pilnveidošanos, tādējādi akcentējot arī negatīvas pieredzes pozitīvo ietekmi uz ikviena cilvēka dzīvi.

Tālāk sekoja Draudzes dienas pikniks, kurā draudzīgos, lielākos un mazākos pulciņos tika baudīts līdzpaņemtais cienasts, un šī bija tā dienas daļa, kad beidzot bija iespēja satikt vienam otru, palikt sadraudzībā, sarunās un dalīties ne tikai ar piknika uzkodām, bet arī klātbūtnes priekā. Arī šogad mums pievienojās un Draudzes dienu baudīja Bolderājas draudze.

Turpinājumā Draudzes dienas dalībnieki tika aicināti apmeklēt Ģertrūdes lampiņu jeb kādu no piedāvātajiem semināriem un sarunām. Tēmas tika pārstāvētas dažādas, lai katrs izvēlētos sevi interesējošo – par dejas meditāciju, videi draudzīgu dzīvesveidu, izaicinājumiem attiecībās, ķermeņa valodu komunikācijā. Semināri bija plaši apmeklēti, un klausītāji tos atzinīgi novērtēja.

Pēcpusdiena turpinājās Draudzes svētku noskaņās, kad šarmantie svētku vakara vadītāji Baiba un Raimonds uz atraktīvām sarunām aicināja mūsu draudzes mācītājus Oskaru, Kristu un Rinaldu. Interesantas un nenoliedzami arī jautrības pārpildītas sarunas, kas atklāja iepriekš nezināmus faktus par mūsu mācītājiem. Vēlāk šai kompānijai pievienojās arī eņģeļu trijotne, kas sacentās ar mūsu ganiem gan zināšanu pārbaudījumos, gan kristīgajā mēmajā šovā.

Kamēr pieaugušie baudīja Draudzes dienas programmu, arī mazie dalībnieki bija nodarbināti un piedalījās aktivitātēs kopā ar organizāciju „Luterāņu stunda”. Aktivitāšu rezultāts – deja hip-hop mūzikas stilā – tika nodemonstrēta visiem un saņēma lielas ovācijas.

Vēl viens būtisks notikums, kas norisinājās šajā dienā – draudzes jaunās mājaslapas prezentācija. Ilgi gaidīts un lolots brīdis, tādēļ liels prieks un pateicība, ka lielais solis ir sperts un turpinājums nesīs tikai jaunas un radošas idejas, kas tiks īstenotas jaunajā platformā.

Diena noslēdzās ar vakariņu zupu, ko visas dienas garumā cītīgi gatavoja draudzes administratore Inga.

Vakaru noslēdzošais un emocionāli skaistākais brīdis bija slavēšana un aizlūgšanas, kad rietošās saules gaismā un pateicībā Dievam par aizvadīto dienu varējām vienoties lūgšanās, slavā un pielūgsmē Tam vienam, ar Kuru viena diena ir labāka nekā tūkstoš citas.

Tā arī noslēdzās šī Draudzes diena, un katrs devāmies mājup ar savu sajūtu par jau pieminētā psalma vārdiem - „Tiešām, viena diena Tavos pagalmos ir labāka nekā tūkstoš citas”. Kā dievkalpojuma uzrunā tika teikts – tie var izskanēt gan kā jautājums, gan grēksūdze, gan gudrības vārdi. Bet pāri visam tas ir Dieva apsolījums – mēs nekad nevilsimies, ja izvēlēsimies palikt uzticīgi Viņam un piedzīvot ik dienu kopā ar Viņu.



bottom of page