top of page
  • gertrudes draudze

Jāņu svētceļojums

Jāņu svētceļojums ir īpaša Ģertrūdes tradīcija, kuru pēc divu gadu pārtraukuma atkal varam turpināt.

Tā ir iespēja šīs brīvdienas piedzīvot ceļā, baudot mūsu Kunga klātbūtni, mūsu mīļās Latvijas dabas skaistumu un sadraudzību ar brāļiem un māsām Kristū. Aicinām ikvienu pievienoties svētceļojumam: Madona-Kalnaskola-Ļaudona-Vestiena.

Šī gada svētceļojumu pavadīs Rakstu vārdi: “Jo visi, ko vada Dieva Gars, ir Dieva bērni.” (Rm. 8:14)

Svētceļojumā svinēsim kopīgus dievkalpojumus, slavēsim un lūgsim, piedzīvosim vadītas lūgšanas ar Rakstiem un klusumu. Un vienlaicīgi tā ir iespēja veidot un stiprināt draudzības saites ar citiem kristiešiem. Ceļā viesosimies Kalna skolas kopienā, Ļaudonas un Vestienas draudzēs.


Katras dienas plānā ir aptuveni 20 km kopīgi ejams ceļš, kuru varēs arī saīsināt pēc vajadzības.


Nakšņošana zem juma, bet noteikti jāņem līdzi paklājiņš un guļammaiss, būs iespēja celt arī savu telti. Tiks nodrošinātas kopīgas ēdienreizes.


Kopīgā izbraukšana uz Madonu ar vilcienu 22. jūnijā plkst. 19:01 no Rīgas centrālās stacijas, ierašanās Madonā plkst. 21:32. Atpakaļ atgriešanās ar satiksmes autobusu no Ērgļiem vai Bērzaunes 26.06 pēc Dievkalpojuma svinēšanas kopā ar Vestienas draudzi. Dalības ziedojums ir 40 Eur, taču, ja tas ir vienīgais šķērslis pievienoties svētceļojumam, lūdzu, nekautrējies un padod ziņu organizatoriem. Vēlamies, lai bērnu piedalīšanās būtu bez maksas, tāpēc tiem kuriem iespēja, lūdzam ziedot šim mērķim. Ja nevari piedalīties pilnu svētceļojuma laiku, pastāv iespēja pievienoties arī laiku, kas Tev iespējams, par to sazinoties ar organizatoriem.


23.06. ir iespējams pievienoties svētceļniekiem un Kalna skolas kopienai Jāņa Kristītāja dienas sagaidīšanā un draudzēties pie ugunskura. Ja plāno pievienoties šim vakaram, izmaksas 5 eiro un saldais groziņš.


Saite reģistrācijai - https://ej.uz/JanuSvetcelojums2022


Rekvizīti dalības maksai:

Rīgas Vecā Svētās Ģertrūdes evaņģēliski luteriskā draudze

Reliģiskās organizācijas reģ. Nr.: 90000293463

AS Swedbank, konta Nr. LV40HABA0551005116532

Maksājums mērķis: Jāņu svētceļojums, Vārds Uzvārds

bottom of page