top of page
  • Ģertrūdes draudze

"Mīlestības ceļā" 100. diena

VAI TU PIEŅEM PATS SAVAS SĀPES?


Galvenais jautājums ir: “Vai tu pieņem pats savas sāpes?” Tik ilgi, kamēr tu nepieņem savas sāpes, proti, neintegrē savas sāpes tajā, ka esi šajā pasaulē, pastāv bīstamība, ka tu izmantosi citu veidu, lai meklētu sev dziedināšanu. Kad tu runā ar citiem par savām sāpēm bez pilnīgas šo sāpju pieņemšanas, tu sagaidi no tiem kaut ko, ko viņi tev nevar iedot. Tā rezultātā tu jūties neapmierināts, un tie, kuriem tu vēlēsies palīdzēt, jutīsies apjukuši, vīlušies vai pat vēl vairāk nospiesti.

Bet, kad tu pilnībā pieņem savas sāpes un negaidi no citiem, ka tie tās atvieglos, tu vari runāt par sāpēm patiesi brīvi. Tad savu izaicinājumu līdzdalīšana var kļūt par kalpošanu; tad tava atvērtība var dāvāt drosmi un cerību citiem.


SVĒTIE RAKSTI

[..] ar sevi pašu es nelielīšos, kā vien ar savu nespēku. Ja es gribētu lielīties, es nebūtu neprātīgs, jo es runātu patiesību; bet es atturos, lai neviens par mani nedomā vairāk kā to, ko tas manī redz vai ko no manis dzird. 

(Pāvila 1. vēstule korintiešiem 11:5b-6)


LŪGŠANA

Dievs, neļauj man ciest no savu senču grēkiem. Es zinu, ka viņu darbi ietekmēja nākamās paaudzes. Lai arī es izvēlos sekot Tev, mans liktenis šķiet apdraudēts viņu ietekmes dēļ uz manu dzīvi. Liekas, ka es nespēju izlauzties. Dažreiz cilvēki ņirgājas, domājot, ka es noteikti esmu tāds kā viņi, bet viņi mani nepazīst tā, kā mani pazīsti Tu.

Tie ir meli, kas kā mēris ievazāts manī, bet patiesība ir tā, ka Tu mani atriebsi un dosi man jaunu sākumu. Es esmu pietiekami cietis! Es nemaksāšu par viņu muļķību. Tu esi mans mantojums. Tavas dusmas par viņu grēkiem ir mierinātas caur Tavas mīlestības upuri. Lai arī esmu bijis izpostīts un nicināts, Tu manis dēļ uzvarēsi.

Atjauno manu prātu un māci man savus ceļus. Izlaušanās Dievs, satiec mani Savas maigās sirds apžēlošanā. Steidzies pie manis un esi mans Varonis. Noliec manu dzīvi uz jauna ceļa, jo es staigāju pa takām, ko Tu esi man paredzējis. Tagad es sākšu jaunu svētuma un godīguma tradīciju - slavēt Tavu vārdu no paaudzes paaudzē. Šis ir Tavas mīlestības spēks.


DIENAS UZDEVUMS

Kuras ir tās sāpes, uz kurām tev joprojām ir grūti paskatīties? Pagātnes atraidījums? Nākotnes šaubas? Tagadnes nemiers? Izvēlies piedot. Ļauj sev izsērot un izsāpēt, jo Jēzus saprot arī nopūtas un asaras. 

bottom of page