top of page
  • Ģertrūdes draudze

"Mīlestības ceļā" 14. diena

DIEVS ILGOJAS MANI VEST MĀJĀS


Savu lielāko dzīves daļu es esmu mocījies, lai atrastu Dievu, lai iepazītu Dievu un lai mīlētu Dievu. Esmu smagi centies sekot garīgas dzīves vadlīnijām  vienmēr lūgties, darīt darbus citu labā, lasīt Svētos Rakstus un izvairīties no daudzajiem kārdinājumiem. Daudzreiz man tas nav izdevies, bet esmu mēģinājis vēl un vēl, pat ja esmu nonācis izmisumā.

Taču tagad es atskatos un domāju, vai tik es neesmu palaidis garām to, ka visos tajos brīžos Dievs ir gribējis mani atrast, iepazīt un mani mīlēt. To apzinoties, jautājums ir nevis “Kā man atrast Dievu?”, bet “Vai es ļauju, ka Dievs atrod mani?” Jautājums ir nevis “Kā man iepazīt Dievu?”, bet “Vai es ļauju Dievam iepazīt mani?”. Un, visbeidzot, jautājums ir nevis “Kā man mīlēt Dievu?”, bet “Vai es ļauju Dievam mīlēt mani?”. Dievs vēro mani un meklē mani, lai vestu mājās.


SVĒTIE RAKSTI

Kurš no jūsu vidus, kam ir simts avis un kas vienu no tām ir pazaudējis, neatstāj visas deviņdesmit deviņas tuksnesī, lai ietu pakaļ pazudušajai, līdz kamēr tas to atradīs? Un, to atradis, tas prieka pilns to ceļ uz saviem pleciem un, mājās nācis, sasauc savus draugus un kaimiņus un tiem saka: priecājieties ar mani, jo es savu pazudušo avi esmu atradis. Es jums saku, tāpat būs lielāks prieks debesīs par vienu grēcinieku, kas atgriežas, nekā par deviņdesmit deviņiem taisniem, kam atgriešanās nav vajadzīga. (Lk. 15:47)


LŪGŠANA

Dievs, es gribētu Tev ticēt vairāk.

Tā, lai es jūtu, ka viss ir tā, kā vajag.

Lai es justos labi par savu ticību Tev. 


Es ilgojos pēc Tavas palīdzības (bet tieši šīs manas ilgas ir palīdzība, ko Tu man dod).

Dievs, es meklēju Tavu klātbūtni (bet tieši šis meklējums jau ir Tava klātbūtne).

Dievs, es gribu piedzīvot Tavu mīlestību (bet tieši tā ir Tava mīlestība  gribēt Tevi piedzīvot).


Paldies, ka to visu Tu man jau esi iedevis. Un turpini dot. Un ilgojies mani vest mājās.  


DIENAS UZDEVUMS

Šodien ļauj Dievam sevi mīlēt un mēģini pamanīt, kādā veidā tas notiek. Pastāsti to kādam cilvēkam.

bottom of page