top of page
  • Ģertrūdes draudze

"Mīlestības ceļā" 78. diena

UZDRĪKSTIES PASTĀVĒT SAVĀS CIEŠANĀS


Es ļoti vēlos tevi iedrošināt nekrist izmisumā, nezaudēt cerību, neatlaist Dievu, bet pastāvēt savās ciešanās kā personai, kas tic, ka viņu ļoti mīl Dievs. Kad tu ieskaties sevī, salauztība un mulsums var ievērojami nomākt, bet, kad skaties uz āru, uz Viņu, kurš nomira pie krusta tevis dēļ, tu vari pēkšņi atklāt, ka tava salauztība jau ir izdzīvota ilgi, pirms tu tai ķēries klāt.

Ciešanas ir dzīves periods, kurā atklājas īstena ticība, kaila ticība, ticība, kas atdzīvojas dziļu sāpju vidū. Graudam vispirms ir jāmirst, lai nestu augļus, un, kad uzdrīkstēsies pastāvēt savās ciešanās, tava dzīve nesīs augļus tādos veidos, kuri pārsniedz tavas gaidas un sapratni… Ik dienas no rīta pavadi kādu laiku, nedarot neko, bet vienkārši sēžot Dieva klātbūtnē un sakot Jēzus lūgšanu. Pakāpeniski Dievs ienāks tavā sirdī jaunā veidā un ienesīs jaunu gaismu tavās cīņās.


LŪGŠANA

Dievs, manas acis ir cieši pievērstas Tev. Kaut gan ienaidnieks stāv pie manis kā milzis, es Tev uzticēšos, jo Tu esi manas mīlestības patvērums un manas ticības cietoksnis. Tu esi tas, kurš mani stiprina un atbrīvo mani no tumsas varas. Nokāp no debesīm, Kungs, un uzveic ļaunumu, kas mani ieskauj.

Tava mīlestība ir uzticama un patiesa. Mana dzīve ir nekas vairāk kā kluss čuksts vai parasta izelpa, bet Tu priecājies par mani. Tu izstiepsi savu roku no debesīm un izglābsi mani. Tu esi mans varenais Atbrīvotājs, kurš cīnās par mani ar vienu roku un maigi mani apskauj ar otru.

Kopā mēs redzēsim, kā ienaidnieks bēg bailēs! Mīlestības dziesmas bez grūtībām plūst no manām lūpām uzvaras gaidās. Manas sirds arfa slavē Tevi ar skaistu melodiju.


SVĒTIE RAKSTI

Patiesi, patiesi es jums saku: ja kviešu grauds nekrīt zemē un nemirst, tas paliek viens, bet, ja mirst, tas nes daudz augļu. Kas mīl savu dzīvību, tas to zaudēs, bet, kas savu dzīvību šajā pasaulē nīst, tas to pasargās mūžīgai dzīvībai. Kas man kalpo, lai seko man, un, kur esmu es, tur būs arī mans kalps; kas man kalpos, to mans Tēvs godās. (Jāņa evaņģēlijs 12:24-26)


DIENAS UZDEVUMS

Jēzus pastāvēja pret Sātana kārdinājumiem ar Bībeles pantiem. Izraksti piecus sev svarīgus Bībeles pantus, kuri palīdz Tev pastāvēt kārdinājumos un ciešanās. Ar līmlapiņām pielīmē tos sev labi redzamā vietā.

bottom of page