top of page
  • Ģertrūdes draudze

Piedalies draudzes padomes vēlēšanās!

Ģertrūdieti!

Esam jau informējuši, ka šajā gadā draudzē ir jāievēlē jaunā padome. Tajā tiks ievēlēti 12 draudzes locekļi. Draudzes mācītāji ir draudzes padomes balsstiesīgi locekļi. Draudzei jāievēlē arī trīs revidentus, kuri savas kompetences ietvaros pārbauda draudzes finansiāli saimniecisko darbību. Ar draudzes padomes un revīzijas komisijas kandidātiem iespējams iepazīties ŠEIT. Pārskats par iepriekšējā sasaukuma padarīto pieejams Facebook grupā "Ģertrūdieši" vai ŠEIT.


Vēlēšanas notiks no 14. līdz 21. novembrim. Katru balsstiesīgo noteiktos laikos aicinām uz baznīcu, lai izdarītu savu izvēli.


Draudzes kanceleja, uz kuru jādodas, lai nobalsotu, būs atvērta šādos laikos:


14. novembrī (svētdiena) - pēc rīta dievkalpojuma, laikā no pl. 11.30 līdz pl. 14.00;

15. novembrī (pirmdiena) no pl. 10.00 līdz pl. 14.00;

16. novembrī (otrdiena) no pl. 10.00 līdz pl.14.00;

17. novembrī (trešdiena) no pl. 14.00 līdz pl.18.00;

21. novembrī (svētdiena) - pēc rīta dievkalpojuma, laikā no pl. 11.30 līdz pl.14.00.


Līdz 14. novembrim valstī esošie noteikumi paredz, ka baznīca atvērta individuāliem apmeklējumiem vai personām no vienas mājsaimniecības. Dievnama apmeklējuma laiks ir ierobežots - līdz 15 minūtēm. Apmeklējot baznīcu, stingri jāievēro noteiktās prasības – pareizi jālieto sejas maska, jāietur 2 m distance, kā arī, ienākot Dievnamā, jādezinficē rokas.


Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca nosaka, ka balsstiesīgi ir visi pilngadīgie draudzes locekļi, kuri draudzē ir vismaz vienu gadu.

Ar balsošanas kārtību vēlētāji tiks iepazīstināti balsošanas dienā, saņemot savu biļetenu.



bottom of page