top of page
  • Ģertrūdes draudze

Svētceļojums uz Tezē Francijā

Svētceļojums uz Tezē kopienu Francijā no 2023. gada 20. jūlija līdz 2. augustam - labākais piedāvājums Tavai vasaras atpūtai! Kopīgs piedzīvojums ceļā un nedēļa Tezē kopā ar kopienas brāļiem un jauniešiem no visas pasaules.


Tezē – tā ir kristīga kopiena Francijas laukos, vieta, kur piedzīvot klusumu, iepazīt cilvēkus no visas pasaules un kopā pieredzēt Dieva klātbūtnes skaistumu, dalīties ticības pieredzē, lūgt un dziedāt, draudzēties un pavadīt laiku vienkāršībā.


Ideālais Tezē kopienas viesis ir vecumā no 15 līdz 29 gadiem, bet šo iespēju izmantot var arī tie interesenti, kas vecāki par 30 un ģimenes ar bērniem, tomēr lielas dalībnieku intereses gadījumā priekšroka tiks dota jauniešiem.


Svētceļojumā dosimies kopā ar Rīgas Vecās Sv. Ģertrūdes draudzes mācītāju Oskaru Smoļaku.


Izbraukšana 20. jūlija rītā, atgriešanās – vēlā 2. augusta vakarā.

Ceļojuma maršruts turp: Rīga – Čenstohova - Rothenfels – Parīze - Tezē

Maršruts atpakaļ: Tezē – Karlsrūre - Drēzdene – Lodza – Rīga


Čenstohovā, kas ir Polijas galvenā svētvieta, būs iespēja piedalīties rīta dievkalpojumā. Paredzēts brīvais laiks pilsētas apskatei Parīzē un Drēzdenē.

Plānotās izmaksas: 530 EUR (jauniešiem no 15 līdz 29 gadiem), 570 EUR (30+).


Izmaksās ietilpst visi ar autobusa nomu saistītie izdevumi, nakšņošana jauniešu hosteļos vai svētceļnieku mītnēs ceļojuma laikā (6 naktis, 5 brokastis) un uzturēšanās Tezē, ieskaitot visas ēdienreizes.


Pieteikšanās aizpildot pieteikuma FORMU.


Piesakoties, lūgums norādīt dzimšanas datus, kontakttālruni un to, vai un kad esat bijis Tezē iepriekš. Dalībniekam tiks garantēta vieta grupā, iemaksājot avansu 100 EUR. Konta numuru saņemsiet kopā ar apstiprinājuma e-pastu par jūsu reģistrāciju. Pilna maksa par braucienu jāsamaksā līdz 30. jūnijam.


Par brauciena norisi, nakšņošanas vietām un nepieciešamo dzīvošanai Tezē informēsim grupas tikšanās laikā, uz kuru tiksiet aicināti ar e-pasta starpniecību, bet izsmeļošu informāciju par pašu kopienu un tās ikdienu jau tagad iespējams uzzināt kopienas mājaslapā www.taize.fr (arī latviešu valodā).


Papildus informāciju par svētceļojumu var saņemt, zvanot vai rakstot: mācītājam Oskaram Smoļakam telefona nr. 26125742, oskars.smolaks@gertrude.lv vai Itai Eglītei telefona nr. 26295789, itaeglite@gmail.com.




bottom of page