top of page
  • Ģertrūdes draudze

Inga Karu

2019.gadā Rīgas Vecā Svētās Ģertrūdes baznīca svinēja 150 gadu jubileju. Līdzās daudz un dažādiem notikumiem, ko bija iespēja piedzīvot, dažādām aktivitātēm, kurās iesaistīties, nolēmām plašāk iepazīt viens otru un ļaut par mums uzzināt citiem, veidojot intervijas un stāstus par draudzi "150 gadi 150 dienās". Viena no nedēļas dienām tika veltīta sadaļai "Cilvēkos", veidojot šos cilvēkstāstus, centāmies tiem caurvīt vienotu motīvu, kas iezīmē Ģertrūdes 150 gadu jubileju, ticību un mīlestību Jēzum, kalpošanu Dievam. Lasot šīs intervijas, jums būs iespēja uzzināt daudzu ģertrūdiešu atmiņas, ienākot baznīcā, kā un kad viņi šeit nokļuvuši. Tāpat ikviens no intervētajiem atklāja sev tuvu Svēto Rakstu vietu, pie kuras noteikti atgrieztos, atklāja, kurš ir mīļākais un īpašākais dievkalpojuma mirklis. Interviju noslēgumā katram bija iespēja teikt savu sveicienu Ģertrūdes skaistajā jubilejā.


Cik ilgi esi Ģertrūdē?


Ģertrūdē esmu no 2003.gada, tad arī kristījos un iesvētījos.


Kādas ir Tavas pirmās atmiņas par Ģertrūdes draudzi?


Strādāju netālu no Skolas ielas vienā bistro, pēc darba mēdzu ienākt baznīcā. Uz ziņojuma dēļa bija izlikta informācija par iesvētes mācībām. Pieteicos, nācu ar mazo meitu, jo nebija, kur viņu atstāt, viegli nebija. Tajā laikā mācības notika baznīcas lielajā zālē. Katrā ziņā tas ir ļoti svarīgs mans dzīves darbs, un ar sevi ļoti lepojos, ka to izdarīju. Tajā laikā mēs šeit bijām diezgan maz, draudzē bija sava kārtība un noteikumi, bet cilvēki bija ļoti atvērti un sirsnīgi. Katru dienu pārliecinos, ka kristieši ir vislabākie cilvēki pasaulē.


Kura ir Tava mīļākā vieta Ģertrūdē?


Protams, Sakristeja :) Lielajā zālē pašā galā, vidus celiņā pie pēdējām solu rindām. Tieši pretī ir altāris. Tur pastāvot un norimstot, es saņemu mīļu apskāvienu no Dieva.


Kurš ir Tavs mīļākais/īpašākais brīdis dievkalpojuma laikā?


Pats dievkalpojuma sākums, kad tu esi patīkami satraukts un zini, ka Dievs kalpos pie katra viena no mums, dziedinās, svētīs un stiprinās.


Svēto Rakstu vieta, pie kuras atgriezties?


"Kas paļaujas uz to Kungu, tie dabū jaunu spēku, kā ērgļiem, ka viņi skrien un nepiekūst, ka viņi iet un nenogurst". (Jes.40:31)


Ja būtu iespēja pasniegt Ģertrūdei dāvanu - materiālu vai garīgu - kāda tā būtu?


Protams, Sakristejas remontu :) Gribētu vairāk sava laika dāvināt draudzei kādās kalpošanās.


Kāds ir Tavs vēlējums draudzei baznīcas 150 gadu jubilejā?


Draudzei novēlu būt dzīvai ticībā, Dieva samīļotai un apčubinātai. Novēlu, lai Ģertrūdes baznīca būtu tik pilna ar ticīgiem ļaudīm, lai adatai nebūtu, kur nokrist.


bottom of page