top of page
  • Ģertrūdes draudze

Gavēņa laika 11. diena

UZTICĪBA

Miršana ir kā brīvais kritiens – uzticēšanās rokām, kurās iekritīšu. Rūpēties par mirstošo nozīmē teikt – nebīsties! Atceries, ka tu esi Dieva mīļotais bērns. Viņš būs klātesošs, kad tu gatavosies savam lielajam lēcienam. Nemēģini Viņu satvert, Viņš satvers tevi. Vienkārši izstiep savas rokas un uzticies.


Tā saka Kungs: “Nolādēts vīrs, kas uz cilvēku paļaujas, miesu par savu spēku tur un novērš sirdi no Kunga! Tāds ir kā tuksneša ērkšķis, neredzēs labu – mitīs tuksneša degzemē, sāļainē, kur neviens nemīt. Svētīts vīrs, kas uzticas Kungam, Kungs būs viņa uzticība! Tas būs kā koks, pie ūdeņiem stādīts, pie straumēm stieps savas saknes, tam lapotne zaļos un sausuma gads paies bez rūpēm, tas nestās dot augļus.”

/Jeremijas grāmata 17:5-8/


LŪGŠANA

Dāsnais un piedodošais Dievs, lai gan liekulīgu vārdu plūdos Tevi lūdzos, es zinu, ka nopietnu pārbaudījumu brīžos es palieku bailīgs un tveros pie salmiem, nevis Tavā žēlastības glābšanā. Kad slīgstu nepatikšanās, palīdzi man paļauties uz Tevi, nevis uz sevi. Ļauj man uzticībā izstiept savas rokas, zinot, ka Tu esi blakus. Āmen.


GAVĒŅA RĪCĪBA

Izveido sarakstu ar dāvanām, kuras uztver kā pašsaprotamas: dzīvība, redze, dzirde, kustība. Atceries par tām vilšanās un šaubu brīžos un ļauj sev uzticēties Dieva plānam, kurš tev ir devis visdārgākās dāvanas.


Psalmi /27:1-6/

Jaunā Derība /Mk. 9:33-10:12/

Vecā Derība /3.Moz. 1:1-3:17/


“Katrs lai dod tā, kā iesaka sirds, nevis ar sarūgtinājumu vai piespiedu kārtā: priecīgu devēju Dievs mīl. Dievs spēj jums dot pārpilnībā visādu žēlastību, lai jums visa būtu diezgan vienmēr un visur un jūs būtu pārplūstoši dedzībā uz katru labu darbu.” / II Kor 9:7-8/

Ar savu ziedošanu mēs paklausām Dieva aicinājumam un paveram durvis sev un citiem uz

dzīvām un tuvām attiecībām ar Dievu.

Latvijas evaņģēliski luteriskās Baznīcas 

Rīgas Vecā Svētās Ģertrūdes draudze

Ģertrūdes iela 8, Rīga, LV-1010
tālr. nr.: 22002211
e-pasts: kanceleja@gertrude.lv

Reliģiskās organizācijas
Reģ. Nr.: 90000293463

Bankas rekvizīti: AS Swedbank
LV40HABA0551005116532

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Spotify
karte-02.png

© 2020 Gertrude.lv. All Rights Reserved.

bottom of page