top of page
  • gertrudes draudze

Par dievkalpojumiem un Sv. Vakarēdiena saņemšanu


Par iespējām dalībai dievkalpojumos un saņemt Svēto Vakarēdienu Rīgas Vecajā Svētās Ģertrūdes draudzē laikā no 15.11.2021. līdz 11.01.2022.


No šīs ceturtdienas (18.11.) tiek mainīts dievkalpojuma laiks uz plkst.18.00.


Slavēšanas dievkalpojumi klātienē atsāksies līdz ar Adventa pirmo svētdienu – 28. novembrī plkst.18:00. Šajā svētdienā, 21.novembrī, aicinām piedalīties vakara svētbrīdī Zoom, kas ir iespēja kopīgai slavēšanai, Dieva Vārda apcerei, sarunām grupiņās un lūgšanai. Tikšanās saite pieejam šeit: ej.uz/SvetbridisGertrude


Dalībai dievkalpojumos klātienē noteikti šādi ierobežojumi:

  • Saskaņā ar noteikumiem, kas paredz vienai personai nodrošināt ne mazāk kā 15m2 no publiski pieejamo telpu platības, vienlaicīgi baznīcā drīkst atrasties 75 cilvēki;

  • Piedalīšanās dievkalpojumā klātienē personām ar sertifikātu, kas apliecina vakcinācijas pret Covid-19 vai vīrusa pārslimošanas faktu un bērniem līdz 12 gadu vecumam.


Pēc katra dievkalpojuma ikvienam (neatkarīgi no imunizācijas statusa) ir iespēja individuāli saņemt Sveto Vakarēdienu. Kā arī apaļajās un pusapaļajās stundās notiks īsi svētbrīži ar kopīgu grēksūdzes lūgšanu, absolūciju, attiecīgās dienas Evaņģēlija lasījumu, Sv. Vakarēdiena iestādīšanas vārdiem un tam sekojošu Vakarēdiena izdalīšanu. Svētdienas vakarā pēc slavēšanas dievkalpojuma būs iespēja saņemt gan Sv. Vakarēdienu, gan personīgu aizlūgšanu. Laiks, kas paredzēts individuālajam apmeklējumam - 15 min.

  • Svētdienās: 11.30 – 13.30 un 19:30 – 20:30* (sākot ar 28.11)

  • Ceturtdienās: 19:15 – 20:15.


Paliek spēkā arī līdz šim noteiktās prasības - pareizi jālieto sejas maska, jāietur 2 m distance un, ienākot dievnamā, jādezinficē rokas. Apsverot iespēju doties uz baznīcu, vispirms pārliecinieties, ka jums nav slimības pazīmju – paaugstinātas temperatūras, klepus, iesnu, galvassāpju u.c.


Visi dievkalpojumi tiks translēti arī tiešraidē mūsu draudzes Facebook lapā.


Vēlamies izmantot visas atļautās iespējas šajā laikā, lai kalpotu visiem cilvēkiem. No sirds novērtējam katra līdzšinējo spēju pielāgoties un ievērot epidemioloģiskos noteikumus, kas skar arī mūsu draudzes kalpošanu. Tāpat aicinām uz sapratni un tuvākmīlestību arī turpmākajā laikā!


Dieva svētību un apsardzību vēlot,

Ģertrūdes draudzes pārvalde


“Katrs lai dod tā, kā iesaka sirds, nevis ar sarūgtinājumu vai piespiedu kārtā: priecīgu devēju Dievs mīl. Dievs spēj jums dot pārpilnībā visādu žēlastību, lai jums visa būtu diezgan vienmēr un visur un jūs būtu pārplūstoši dedzībā uz katru labu darbu.” / II Kor 9:7-8/

Ar savu ziedošanu mēs paklausām Dieva aicinājumam un paveram durvis sev un citiem uz

dzīvām un tuvām attiecībām ar Dievu.

Latvijas evaņģēliski luteriskās Baznīcas 

Rīgas Vecā Svētās Ģertrūdes draudze

Ģertrūdes iela 8, Rīga, LV-1010
tālr. nr.: 22002211
e-pasts: kanceleja@gertrude.lv

Reliģiskās organizācijas
Reģ. Nr.: 90000293463

Bankas rekvizīti: AS Swedbank
LV40HABA0551005116532

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Spotify
karte-02.png

© 2020 Gertrude.lv. All Rights Reserved.

bottom of page